Четвер, 28 Березня, 2024

Як стати волонтером у Кропивницькому

«Волонтерство – це любов», – саме так висловився з приводу своєї громадянської позиції Ілля Войтенко.  Чоловік вже кілька років працює в логістичній сфері поштової компанії на Кіровоградщині і всіляко намагається допомагати збройним силам. Сьогодні, повідомляє сайт kropyvnytskyi-yes, чисельність армії волонтерів стрімко зростає, адже охочих приєднатися до благородної справи стає все більше. Окрім того, підтримки потребують не тільки військові,а й звичайні громадяни, яким довелося поспіхом евакуюватися з гарячих точок.

Що потрібно для волонтерства

Оксана Білоброва, представниця патрульної поліції у Кіровоградській області, вважає, що волонтерство – це всеохоплююча доброта. Саме так вона охарактеризувала власну справу за покликом душі. Схожі вислови її колег по благодійним організаціям свідчать про те, що першим фактором для такого заняття є велике бажання допомагати людям, яке йде від самого серця. Ті ж, хто приходить «волонтерити» з міркувань фінансової вигоди будуть розчаровані. Адже події останніх місяців показали гостру необхідність об’єднуватися задля спільної перемоги над ворогом і добробуту співгромадян, і аж ніяк не комерційних розрахунків.

Для того, щоб долучитися до волонтерського руху у Кропивницькому, потрібно зв’язатися з представниками відомих організацій, зокрема –  «Армія SOS». Запропонувати свої послуги можна, зателефонувавши за номером (050)-533-76-22. Координатор волонтерської групи підскаже, до яких саме добровольчих напрямків варто «влитися». Інший варіант – зареєструватися на сайті Української Волонтерської Служби. Потреба у водіях, логістах, психологах та медиках будь-якого напряму є завжди.

Головне – бажання

Не варто засмучуватись, якщо у вас немає змоги брати участь безпосередньо у військовій допомозі. Купівля дронів, пошив тактичного одягу та складна воєнна логістика – справа не для всіх. Але кожен бажаючий може допомогти у заготівлі продуктів харчування, пошуку житла для приїжджих та просто емоційною підтримкою тим, хто цього потребує. Наразі в регіоні перебуває більше ста тисяч переселенців з Харківської, Донецької, Луганської та Херсонської областей. Збір коштів для підтримки цих людей – важлива складова загальної волонтерської справи. Адже багато мешканців східних та південних регіонів мусили евакуюватися, не встигнувши зібрати навіть речі першої необхідності.

Серед напрямів волонтерства, посильних для представників різних професій та вікових категорій – організація підтримки ВПО похилого віку, вагітних та дітей, які залишилися без батьківського піклування. А ще – здача крові на донорство.

Багато небайдужих жителів міста задіяні в роботі волонтерської організації «Кулінарна сотня армії SOS Кіровоград». Там займаються сушінням овочів та фруктів, заготівлею консервації та випічки для воїнів, які захищають нашу країну на передовій. Допомагають, до речі, не тільки військовим з рідного регіону, але і всім, хто потребує гуманітарної підтримки.

.,.,.,.